Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Nabij het centrum van het vakantiepark “Landal GreenParks Stroombroek”, in de directe nabijheid van een recreatieplas, een visvijver en de Montferlandse bossen ligt deze vrijstaande gemeubileerde RECREATIEWONING met berging, parkeerplaats en royale tuin met veel privacy.<BR>Bungalow moet voornamelijk gezien worden als beleggingsobject maar eigen gebruik is in overleg mogelijk, een eigenaar heeft recht op 6 weken per jaar voor eigen gebruik.

Landweerswal 2 26

7047 CE Braamt
Prijs op aanvraag

Omschrijving

Aan de rand van vakantiepark “Landal GreenParks Stroombroek”, in de directe nabijheid van een recreatieplas, een visvijver en de Montferlandse bossen aan een doodlopend straatje gelegen vrijstaande gemeubileerde RECREATIEWONING met berging, parkeerplaats en royale zonnige tuin met veel privacy.

Indeling van de woning:

Entree, toilet, 1 persoons slaapkamer, woonkamer met...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1993 Woonoppervlakte 60 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Aan de rand van vakantiepark “Landal GreenParks Stroombroek”, in de directe nabijheid van een recreatieplas, een visvijver en de Montferlandse bossen aan een doodlopend straatje gelegen vrijstaande gemeubileerde RECREATIEWONING met berging, parkeerplaats en royale zonnige tuin met veel privacy.

Indeling van de woning:

Entree, toilet, 1 persoons slaapkamer, woonkamer met terrasdeur en open haard, open keuken met eigentijdse keukeninrichting v.v. inbouwapparatuur, 2 aparte 2 persoons slaapkamers, badkamer met douche en vaste wastafel.
De berging is via buitenzijde bereikbaar, hier is de vorstvrije opstelplaats van de cv ketel en de zonneboiler.

Het park biedt de volgende faciliteiten: grote recreatieplas met waterskibaan en surfmogelijkheden, overdekt zwemparadijs, bewegings- en beautyinstituut, sauna- en thermencomplex, bowlingbaan, winkels, café, restaurants etc.

Doetinchem ligt op slechts enkele fietsminuten van dit veelzijdige park.

Indien u houdt van rust en ruimte, plezier beleeft aan wandelen, paardrijden en/of vissen bent u in dit vakantiepark op de juiste plek!

Bungalow moet voornamelijk gezien worden als beleggingsobject maar eigen gebruik is in overleg mogelijk, een eigenaar heeft recht op 6 weken per jaar voor eigen gebruik.

Servicekosten voor de vereniging van eigenaren €578,= per maand.

Voorschot waterverbruik bedraagt €66,= per kwartaal.

Voor het eigen gebruik betaalt de eigenaar toeristenbelasting, schoonmaak of norm inspectie en de eventueel geboekte extra's.

Indien het eigen gebruik meer bedraagt dan de genoemde 6 weken dan betaalt eigenaar voor dit gebruik een vergoeding ter hoogte van 7% van de vastgestelde brochure huurprijs.

http://www.landal.nl/nl-nl/bungalowparken/nederland/gelderland/stroombroek

Fiscaliteiten
De belastingstelsels in Nederland en de omringende landen zijn van uiteenlopende aard en het verdient aanbeveling om vooraf informatie in te winnen over de specifieke juridische en fiscale aspecten ten aanzien van recreatievastgoed.

Welke invloed heeft dit op uw persoonlijke situatie? Inkomstenbelasting, btw en overdrachtsbelasting zijn de meest voorkomende heffingen.

Omzetbelasting
Wanneer u een recreatiewoning aankoopt en exploiteert om er huuropbrengsten uit te verkrijgen, kunt u voor de omzetbelasting als ondernemer aangemerkt worden. Om aangemerkt te worden als ondernemer dient o.a. een btw-nummer aan te vragen bij uw regionale belastingkantoor. Pas als de woning ten miste 140 dagen per jaar daadwerkelijk verhuurd wordt via een professionele verhuurorganisatie, neemt de belastingdienst aan dat u ondernemer bent.

Omzetbelasting (21% btw) bij levering recreatiewoning
Bij de aankoop van een nieuwe recreatiewoning dient altijd omzetbelasting betaald te worden. Een nieuwe woning betreft een woning waarvan de levering plaatsvindt tijdens de bouw of uiterlijk 2 jaar na de eerste ingebruikname.
Is de woning meer dan 2 jaar in gebruik (verhuur) en de woning wordt overgedragen aan een nieuwe eigenaar dan vindt er een btw belaste levering plaats. Een voorwaarde is wel dat de verkoper en de koper ondernemers zijn voor de omzetbelasting. Door het opteren voor belaste verkoop wordt de terugbetaling van omzetbelasting vermeden. De herzieningsperiode van 10 jaar gaat dan weer opnieuw in. Wanneer eenzelfde eigenaar 10 jaar lang opteert, zal de btw na 10 jaar niet meer van toepassing zijn en hoeft er geen btw belaste verkoop plaats te vinden. De btw is dan “betaald”.

Omzetbelasting (9% btw) over de huuropbrengsten
De door de eigenaar (ondernemer) ontvangen huurinkomsten zijn belast met btw. Dit is een heffing van 9 % (laagtarief). Deze btw dient u af te dragen aan de fiscus, tenzij u gebruik kunt maken van de kleine ondernemersregeling (zie hieronder).

Kleine ondernemersregeling (2018)
Voor kleine ondernemers bestaat een financiële tegemoetkoming. Een ondernemer wordt als kleine ondernemer aangemerkt als hij na aftrek van de voorbelasting minder dan € 1.883,- aan omzetbelasting moet afdragen. Is het af te dragen bedrag minder dan € 1.345 dan hoeft niets afgedragen te worden. Ligt het af te dragen bedrag tussen de € 1.345 en de € 1.883,- dan mag 2,5 keer het verschil tussen € 1.883,- en de af te dragen omzetbelasting in mindering worden gebracht op het af te dragen bedrag. De vermindering kan echter nooit meer bedragen dan de af te dragen omzetbelasting. Let wel op, de kleine ondernemersregeling geldt per ondernemer. Een ondernemer die meer dan één bedrijf heeft moet voor de toepassing van de kleine ondernemersregeling de gezamenlijke omzetbelasting in aanmerking nemen. Om te weten te komen in hoeverre u in aanmerking komt voor deze regeling kunt u het beste contact op nemen met een belastingsadviseur of accountant. Uw persoonlijke situatie is derhalve van invloed om te weten te komen in hoeverre u in aanmerking komt voor deze regeling.

Overdrachtsbelasting
Bij de overgang van het eigendom van een onroerende zaak is in principe overdrachtsbelasting verschuldigd, ook bij een btw belaste levering. Als de koper koopt onder de conditie kosten koper (k.k.) dan zal de koper de overdrachtsbelasting moeten betalen. Wordt gekocht met de conditie vrij op naam (v.o.n.) dan betaalt de verkoper de overdrachtsbelasting. De overdrachtsbelasting bedraagt 2% van de koopsom.

Inkomstenbelasting
De recreatiewoning valt in box 3. Dit houdt in dat er per saldo 1,2% inkomstenbelasting wordt geheven over de gemiddelde waarde van uw investering, verminderd met eventuele (hypothecaire) schulden. De daadwerkelijk ontvangen jaarlijkse huuropbrengsten zijn dus niet belast.

Omdat veel belastingheffingen afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie adviseren wij u om advies in te winnen bij een adviseur en/of accountant of contact te nemen met de belastingdienst.

Er kunnen aan het bovenstaande geen rechten worden ontleend.
Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Bungalow Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Subtype woning Repeterend doelgroep Bouwjaar 1993 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, beschutte ligging en in bosrijke omgeving Recreatiewoning Ja Indeling Woonoppervlakte 60 m² Perceeloppervlakte 335 m² Gebouwgebonden buitenruimte 10 m² Inhoud 200 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie en dubbel glas Warmwater Zonneboiler Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gasketel, Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats en geen garage Dak Soort dak Schilddak Overig Permanente bewoning Nee Bijzonderheden Gestoffeerd, gemeubileerd en toegankelijk voor ouderen Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Zonnecollectoren, Rookkanaal Kadastrale gegevens Gemeente Bergh Sectie M Perceelnummer 758 Oppervlakte 335 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring