Mijn favorieten

Hummelo

Ook in Hummelo is A18 makelaardij  actief op de huizenmarkt. Dus ga je je huis verkopen of wil je een huis kopen,  dan kunnen wij je als makelaar goed van dienst zijn. Ook als je een ervaren taxateur zoekt voor een taxatierapport ben je bij A18 makelaardij aan het juiste adres.

Hummelo is een klein Achterhoeks dorp  in de provincie Gelderland. Het ligt op een oude rivierduin langs de Oude IJssel. Tot en met 31 december 2004 behoorde Hummelo tot de gemeente Hummelo en Keppel, maar is per 1 januari 2005 onderdeel van de fusiegemeente Bronckhorst.

Bij opgravingen in 2012 zijn sporen uit de Middeleeuwen ontdekt, maar de geschiedenis van Hummelo gaat veel verder terug. Hummelo wordt namelijk al vermeld in een oorkonde uit het jaar 828. De naam wordt verklaard als een samenstelling van 'hummel' ('hop') en 'lo' ('bos').

Hummelo telde per 1 januari 2008 1060 inwoners. Per 1 januari 2010 bedroeg het aantal inwoners 1020.

Hummelo kent een beschermd dorpsgezicht. De Dorpsstraat telt 7 panden op de lijst van Rijksmonumenten  en nog eens 7 panden op de lijst van gemeentelijke monumenten. Totaal telt Hummelo respectievelijk 38 en 56 monumenten.

Er is een moderne basisschool, diverse horeca en een supermarkt, voor het overige is men aangewezen op nabijgelegen plaatsen als Doetinchem, Zutphen of Doesburg.

Hummelo is dus in alle opzichten een fijne plaats om te wonen. Dat weten wij als geen ander want  al sinds 1987 worden wij als makelaar en taxateur  regelmatig ingeschakeld om verkopers en kopers met onze ervaring en kennis van de huizenmarkt in Hummelo van dienst te zijn.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?  Bel 0314 820300 voor een vrijblijvende afspraak met makelaar Nick Kok, NVM makelaar sinds 1986.

A18 makelaardij is ook actief in plaatsen als ZelhemVarsseveldGendringenWehl, Gaanderen, of Zeddam .

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring